Бебешки мъфини с брашно от елда и плодово пюре
Продукти:
Бебешки мъфини с брашно от елда и плодово пюре
Бебешки мъфини с брашно от елда и плодово пюре е лесна и бърза рецепта, която може да предложите като сутрешна или следобедна закуска на детето си.
В интерес на истината тази рецепта изначално си беше един по-здравословен вариант на стандартните мъфини, но след като се замислих съставките са идеални за бебета и малки деца и така стана от здравословни мъфини, бебешки мъфини. В сайта има и стандартни рецепти за мъфини- Мъфини със шоколад и ягоди и Най-лесните боровинкови мъфини, също толкова лесни и вкусни рецепти, които може да се хапват и от малки и от големи. Но в тази рецепта за бебешки мъфини с овесени ядки, брашно от елда и плодово пюре са използвани продукти, които са по-подходящи за бебета и малки деца( и техните майки, които искат по-здравословни мъфини с кафето). Не че не може да дадем на бебето и мъфини със шоколад, разбира се, че може…(аз торта съм давала на 7 месечното си бебе), но някак си, не ми се струва редно от толкова малки да свикват със сладките храни и затова предпочитам като имам избор да предоставям по-здравословни алтернативи.
Ако трябва да посочим за кого е подходяща рецептата, неекспертното ми мнение е, че тази рецепта за мъфини с овесени ядки и брашно от елда е подходяща за бебета над 7 месеца.
От тези продукти получих 16 мъфина. Оказва се, че мъфините са идеален вариант за малките бебешори, хем се учат да хапват сами с пръстчета, хем и рецептите са много лесни и могат да се разнообразяват и със сладки мъфини, плодови или солени мъфини.
Ето и видео рецепта на бебешките мъфини…и да видеото е вертикално, а формата на youtube не, а и много се вижда как се клати масата доката мачкам банана…
https://tenor.com/bxYe8.gifБебешки мъфини с брашно от елда и плодово пюре
1.Намачкваме банана и добавяме овесените ядки, брашното от елда, яйцата, киселото мляко, кравето масло и плодовото пюре.
2.Всичко разбъркваме добре докато получим еднородна смес.
3.Разпределяме сместа във формички за мъфини и печем на 180 градуса за 25 минути.
Надявам се рецептата да Ви е била интересна. Ще се радвам да споделите Вашите резултати в коментарите под статията.