Бебешки мъфини с брашно от елда и плодово пюре

Продукти:

  • 1 банан;
  • 200 грама овесени ядки;
  • 150 грама брашно от елда;
  • Две яйца;
  • 200 гр. кисело мляко;
  • 100 гр. краве масло/ или масло гхи
  • бебешко плодово пюре (ябълки и банани)

Бебешки мъфини с брашно от елда и плодово пюре

Бебешки мъфини с брашно от елда и плодово пюре е лесна и бърза рецепта, която може да предложите като сутрешна или следобедна закуска на детето си.

В интерес на истината тази рецепта изначално си беше един по-здравословен вариант на стандартните мъфини, но след като се замислих съставките са идеални за бебета и малки деца и така стана от здравословни мъфини, бебешки мъфини. В сайта има и стандартни рецепти за мъфини- Мъфини със шоколад и ягоди и Най-лесните боровинкови мъфини, също толкова лесни и вкусни рецепти, които може да се хапват и от малки и от големи. Но в тази рецепта за бебешки мъфини с овесени ядки, брашно от елда и плодово пюре са използвани продукти, които са по-подходящи за бебета и малки деца( и техните майки, които искат по-здравословни мъфини с кафето). Не че не може да дадем на бебето и мъфини със шоколад, разбира се, че може…(аз торта съм давала на 7 месечното си бебе), но някак си, не ми се струва редно от толкова малки да свикват със сладките храни и затова предпочитам като имам избор да предоставям по-здравословни алтернативи.

Ако трябва да посочим за кого е подходяща рецептата, неекспертното ми мнение е, че тази рецепта за мъфини с овесени ядки и брашно от елда е подходяща за бебета над 7 месеца.

От тези продукти получих 16 мъфина. Оказва се, че мъфините са идеален вариант за малките бебешори, хем се учат да хапват сами с пръстчета, хем и рецептите са много лесни и могат да се разнообразяват и със сладки мъфини, плодови или солени мъфини.

Ето и видео рецепта на бебешките мъфини…и да видеото е вертикално, а формата на youtube не, а и много се вижда как се клати масата доката мачкам банана…

https://tenor.com/bxYe8.gif

Бебешки мъфини с брашно от елда и плодово пюре

1.Намачкваме банана и добавяме овесените ядки, брашното от елда, яйцата, киселото мляко, кравето масло и плодовото пюре.

2.Всичко разбъркваме добре докато получим еднородна смес.

3.Разпределяме сместа във формички за мъфини  и печем на 180 градуса за 25 минути.

Надявам се рецептата да Ви е била интересна. Ще се радвам да споделите Вашите резултати в коментарите под статията.