Домашен ягодов крем
Продукти:
Домашен ягодов крем
Лесен десерт за домашен ягодов крем. Ягодите са доста нетраен плод и ако имате изостанали в хладилника и се чудите какво да ги правите, може лесно да ги оползотворите чрез тази рецепта за ягодов крем. Ето рецептата за домашен ягодов крем:
Домашен ягодов крем
1.Първата стъпка от рецептата е да подготвим ягодите.
След като ги измием и почистим, се нарязват на малки парченца в отделна купа. Посипваме ги с половин чаена чаша захар и ги оставяме да омекнат и да пуснат сок. След около 10-15 минути вече трябва да са омекнали достатъчно и да са пуснали сок (Моите ягоди вече бяха престояли един ден в хладилник и бяха една идея по-меки. Ако вашите са пресни може да отнеме и малко повече време). С вилица ги намачкваме и объркваме със захарта, така че да стане каша.
2.Сега трябва да затоплим прясното мляко. На слаб огън го загряваме и добавяме останалата захар-1 чаена чаша. Бъркаме на слаб огън докато захарта се разтопи напълно.
3.Отделно разбиваме яйцата с брашното. За да темперираме яйцата, постепенно добавяме малко количество от топлото мляко със захарта към яйчената смес с брашното. Добре е да се бърка непрекъснато, за да стане гладка смес.
4.Щом това стане изсипваме яйчната смес към останалото количество прясното мляко и бъркаме енергично.
5.Добавяме ванилията и ягодовата смес. Бъркаме непрекъснато на слаб огън докато сместа се гъсти. Щом сместа се сгъсти, слагаме една лъжичка краве масло и разбъркваме крема.
6.Разпределяме ягодовия крем в купички и го оставяме в хладилник за 2 часа. След като стегне напълно, може да аранжираме с плодове, канела или шоколад.
Надявам се рецептата да Ви е била интересна. Ще се радвам да споделите Вашите резултати в коментарите под статията.
Kitty
Много интересна рецепта, мисля да я пробвам…сега трябва да чакам пролетта 🙂
Mariya
Радвам се, че рецептата ти харесва. Ще дойде и пролетта и ще се радвам да споделиш тогава твоят резултат за домашен ягодов крем 🙂