Хартиен часовник-Шаблон за изтегляне

Научете часовника лесно и забавно с нашия шаблон на аналогов часовник. Този ясен и прост хартиен часовник ще помогне на вашето мъниче да се научи как да разпознава часа за нула време! Идеята на нашия шаблон е да помогне на децата да се научат как да определят часа и да искат да разпознават аналоговия часовник.

Шаблона на часовника може да се изтегли напълно безплатно. В края на статията има линк за сваляне на хартиения часовник. Може да разгледате и останалите безплатни шаблони, които имаме в сайта –ТУК.

Как да научим децата да познават часовника?

За да може да разчита аналоговия часовник и да разбира напълно понятието време, детето трябва да може да:

  • Да разпознава цифрите и да може да брой до 60;
  • Детето да е на поне пет години;
  • Да може да разбира понятията за време (да прави разлика между сутрин, следобед и т.н. и свързва времето с различни части на деня).

Детето ви достатъчно голямо ли е, за да се научи да определя часа?

Възрастта, на която детето ви е достатъчно голямо, за да се научи да определя часа, зависи от индивидуалното му развитие. Някои деца учат много рано, докато други не разбират напълно концепцията, докато не навършат 7 или 8 години.

 Дори детето ви все още да няма всички изброени по-горе умения, това не означава, че не можете да започнете да го въвеждате постепенно във света на часовете и да го учите да разпознава часа.

Във всеки случай, най-важното е да вървете с темпото на детето си. Дори ако всъщност детето не се научи да определя часа веднага, самото правене на хартиен часовник ще бъде забавно и полезно занимание.

Без значение на колко години е вашето дете, правенето на хартиен часовник е перфектна дейност, която да му помогне да научи за времето. И тук идва нашият шаблон на хартиен часовник!

Как да направите часовника?

Това е доста лесно, но ще ви дам няколко насоки.

За да направите своя хартиен часовник, ще ви е необходим нашият шаблон за хартиен часовник (изтеглете го напълно безплатно в края на статията), ножици и закопчалка за хартия(габърче).

Първо отпечатайте шаблона. Изрежете циферблата на часовника и го залепете върху картон, за да стане по-здрав. Изрежете двете стрелки (Добра идея е и тях да ги залепите върху картон, за да са по-устойчиви.) С помощта на габърче закрепете стрелките в центъра на часовника.

 И сте готови!

Следващия път, когато вашето мъниче ви попита дали може да гледа видеа в интернет или да играе на телефона още 5 минути, накарайте го да покаже тези пет минутки на хартиения си часовник. И нека получи тези 5 минути като награда!

Приятна игра и ще се радвам да споделите как са се получили вашите хартиени часовници.

Изтели безплатно -Шаблона на часовника

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Хей 👋 за да свалиш Шаблона на часовника, моля попълни имейла си.