Испански омлет
Продукти:
Испански омлет на фурна
Дойде момента и за ястие с месо. Не че до сега Иво е ял само салати, но не ми се снимаше пържола с картофи… 😀 Този Испански омлет освен, че изглежда много апетитно, става много бързо и лесно. Може да сложите всякакво месо и да добавите по-различни подправки. В оригиналната рецепта, която четох за Испански омлет, сложиха сварените картофи в тигана задно с останалите съставки и след 1-2 минути, поставиха тигана във фурната и така запекоха всичко.
Тъй като аз нямам толкова голям тиган, който да събере всичко, а и не ми се рискуваше да разтопя пластмасовата дръжка на единственият ми тиган, реших да заменя тигана с тава.
Много ми допада този Испански омлет, защото количеството храна е доста повече отколкото стандартен омлет. Също така засища, тъй като има и картофи. Изглежда много пъстро и вкусно ястие.
Начин на приготвяне
- Обелваме и нарязваме картофите на шайби. След това ги слагаме да врат в подсолена вода, докато леко омекнат.
- Разбиваме яйцата заедно със солта, черния и червения пипер.
- В тиган слагаме олиото и запържваме лукът, Лионската наденица, чесънът, чушката и магданозът.
- Щом станат златисти, добавяме разбитите яйца и оставяме на котлона за около 1- 2минути.
- В тава слагаме сварените картофи и изсипваме съдържанието от тигана.
- Запичаме за около 10-15 мин. в загрята фурна на 180 градуса.
- Аранжираме със ситно нарязан магданоз и червена чушка. Аз сервирах с този млечен сос.