Испански омлет

Продукти:

  • 8 яйца ;
  • 400гр. картофи ;
  • Лионска наденица (или друг колбас);
  • 1 глава лук;
  • 3 скилидки чесън;
  • 1 червена чушка;
  • 1/2 връзка пресен магданоз;
  • 2 с. л. олио;
  • Сол, червен и черен пипер на вкус;

Испански омлет на фурна

Дойде момента и за ястие с месо. Не че до сега Иво е ял само салати, но не ми се снимаше пържола с картофи… 😀 Този Испански омлет освен, че изглежда много апетитно, става много бързо и лесно. Може да сложите всякакво месо и да добавите по-различни подправки. В оригиналната рецепта, която четох за Испански омлет, сложиха сварените картофи в тигана задно с останалите съставки  и след 1-2 минути, поставиха тигана във фурната и така запекоха всичко.

Тъй като аз нямам толкова голям тиган, който да събере всичко, а и не ми се рискуваше да разтопя пластмасовата дръжка на единственият ми тиган, реших да заменя тигана с тава.

Много ми допада този Испански омлет, защото количеството храна е доста повече отколкото стандартен омлет. Също така засища, тъй като има и картофи. Изглежда много пъстро и вкусно ястие.


Начин на приготвяне

  1. Обелваме и нарязваме картофите на шайби. След това ги слагаме да врат в подсолена вода, докато леко омекнат.
  2. Разбиваме яйцата заедно със солта, черния и червения пипер.
  3. В тиган слагаме олиото и запържваме лукът, Лионската наденица, чесънът, чушката и магданозът.
  4. Щом станат златисти, добавяме разбитите яйца и оставяме на котлона за около 1- 2минути.
  5. В тава слагаме сварените картофи и изсипваме съдържанието от тигана.
  6. Запичаме за около 10-15 мин. в загрята фурна на 180 градуса.
  7. Аранжираме със ситно нарязан магданоз и червена чушка. Аз сервирах с този млечен сос.

Надявам се рецептата да Ви е била интересна. Ще се радвам да споделите Вашите резултати в коментарите под статията.