Кифлички със сирене
Продукти:
Кифлички със сирене
Вкусни и меки кифлички със сирене. От изброените съставки се получават доста кифлички, при мен излязоха около 20 кифлички със сирене. Вместо сирене може да сложите сладко по избор или течен шоколод. Така ще получите мини кроасани идеални за закуска. Моят вариант е за солени кифлички със сирене.
Кифлички със сирене:
1.Първата стъпка е да подготвим течните съставки за тестото. В прясното мляко разбиваме яйцата, маята и захарта.
2.За сухите съставки- в брашното се добавя солта. Най добре е след това да пресеем брашното в голяма тава или директно върху кухненският плот. В пресятото брашно правим малко кладенче, в което изсипваме течните съставки.
3.Замесваме течните и сухите съставки, докато се оформи меко тесто. Намазваме готовото тесто с олиото. Оставяме го да втаса за около половин час в загрята фурна.
4.След като е втасало тестото го разделяме на малки топчици. Всяка топка се разточва с точилка на кръг и я режем на 2 половинки. После режем на триъгълници. Моят метод на разрязване е следният:
5.В началото на всеки триъгълник слагаме от кравето сирене и завиваме на кифлички. От широкият край завиваме към тънкият. Двата широки края на всеки триъгълник подвиваме навътре и тогава навиваме.
6.Редим ги в тава постлана с хартия за печене Печем на 180/200 гр. до готовност(20-30 минути, но зависи от фурната, така че проверявайте). Първите 10 минути не отваряме вратата на фурната, за да останат пухкави и меки кифликите.
Надявам се рецептата да Ви е била интересна. Ще се радвам да споделите Вашите резултати в коментарите под статията.