Лесна крем супа с тиква

Продукти:

  • половин тиква;
  • 1 картоф ;
  • 1 глава лук;
  • 3 моркова;
  • 100 гр. извара;
  • 4 скилидки чесън;
  • джинджифил;
  • 2 червени чушки;
  • 1 супена лъжица краве масло;
  • сол на вкус;
  • 1 ч. л. куркума;
  • магданоз.

ЛЕСНА КРЕМ СУПА С ТИКВА

Хей, хей, на есенна вълна сме с една много лесна и вкусна рецепта за крем супа с тиква.

Направо обобщовам цялата рецепта….даже не е нужно да четете всичко 😀

Взимате описаните продукти, слагате ги в тенджера и след като се сварят, само ги пасирате и после хапвате вкусна крем супа с тиква.

Ултра, мега, дабъл, хипер лесна рецепта за крем супа с тиква… и още сто подобни глупости, с които да си запъллня с повече думички статията, което така или иначе не е нужно. Основното е, че…

Много лесна рецепта! Разбира се, може да експериментирате с продуктите и подправките. Ако не обичате извара, може да я замените със сирене или пък тофу. Според мен куркумата и джинджифила придваат на супата, леко ориенталски и пикатен вкус, което на мен доста ми допада, но вие може да си я приготвите и без тези съставки и да използвате каквото пожелаете. Приятно готвене и да ви е сладко 🙂


КРЕМ СУПА С ТИКВА – Начин на приготвяне:

  1. Първата стъпка е да подготвим тиквата. Внимателно 🙂 с остър нож разрязваме тиквата и я почистваме от семките. Нарязваме я на по-едри парчета.
  2. Измиваме, обелваме и нарязвяме останалите продукти: картофите, морковите, лука, чушките, чесъна и джинджифила.
  3. Всичко слагаме в тенджера. Сипваме вода, така че да покрие продуктите ( около 1,5л.) .
  4. Слагаме на котлона и варим до омекване на картофите и морковите.
  5. След като зеленчуците са сварени отделяме с помощта на черпак част от водата, в която са се варили. Така определяме колко гъста искаме да бъде крем супата.  
  6. С пасатор пасираме зеленчуците до получаване на хомогенна смес.
  7. Добавяме сол на вкус, нарязаният магданоз, чаена лъжичка куркума, изварата и маслото и отново пасираме.
  8. След като сме пасирали всички продукти, връщаме супата отново на котлона, за да заври за 1-2 минути .Накрая може да аранжираме с магданоз, орехи или крутони.

Надявам се рецептата да Ви е била интересна. Ще се радвам да споделите Вашите резултати в коментарите под статията.