Лесни палачинки със слънчогледово брашно и шоколад

Продукти:

  • 3бр. яйца;
  • 500 мл. прясно мляко;
  • 300 гр. брашно (слънчогледово);
  • Краве масло;

Лесни палачинки със слънчогледово брашно и шоколад

Традиционна рецепта за най-популярният и обичан десерт- Палачинките! По-различното в рецептата е брашното. Използвах слънчогледово брашно, което съдържа голямо количество полезни вещества сред които: Витамини В1, В2, В6, Е, К, А, фолиева киселина, токоферол и др. За плънка при една част от палачинките използвах течен шоколад Nutella, който не е така известен с полезните си хранителни качество, но пък е ужасно вкусен, а за другата част от палачинките, фъстъчено масло. Тъй като слънчогледовото брашно стои малко по-течно, а и моето не беше финно смляно, а си имаше направо малки слънчогледови семчици, сместта за паличинките беше по-течна, по-тъмна на цвят и не така гладка. Съответно и самите палачинки се получиха малко по-тъмни на цвят и се усещаха семките в тестото. Доста добре се получи и тази комбинация се хареса от всички :). Разбира се, може да използвате стандартно бяло брашно, или просто вземете по-финно смляно слънчогледово брашно, за да избегнете начилието на хрупкави семки. Ако сте настроени за експерименти действайте и ще се радвам да споделите крайния резултат.


Лесни палачинки със слънчогледово брашно и шоколад – Начин на приготвяне:

1.Разбиваме яйцата.

2.Към разбитите яйца добавяме прясното мляко.

3.Постепенно към течната смес добавяме брашното докато се получи хомогенна смес.

4.В тиган (най-добре е да е тиган за палачинки) разтопяваме малко краве масло.

5.Добавяме по два черпака от сместа в тигана (тук дозата зависи от диаметъра на тигана, който използвате. Преценете, така че като изсипете сместа тя да покрие равномерно цялата повърхност на тигана.) и печем равномерно и от двете страни на палачинката.

6. След като са готови, намазваме палачинките със шоколад, фъстъчено масло или сладко по ваш избор.

7.Завиваме ги на руло и нарязваме на малки хапки.

Надявам се рецептата да Ви е била интересна. Ще се радвам да споделите Вашите резултати в коментарите под статията.