Лесни палачинки със слънчогледово брашно и шоколад
Продукти:
Лесни палачинки със слънчогледово брашно и шоколад
Традиционна рецепта за най-популярният и обичан десерт- Палачинките! Палачинки за закуска, или за вечеря, лесен десерт с палачинки, който ще се хареса на всички. По-различното в рецептата е брашното. Използвах слънчогледово брашно, което съдържа голямо количество полезни вещества сред които: Витамини В1, В2, В6, Е, К, А, фолиева киселина, токоферол и др. За плънка при една част от палачинките използвах течен шоколад Nutella, който не е така известен с полезните си хранителни качество, но пък е ужасно вкусен, а за другата част от палачинките, фъстъчено масло. Тъй като слънчогледовото брашно стои малко по-течно, а и моето не беше финно смляно, а си имаше направо малки слънчогледови семчици, сместта за паличинките беше по-течна, по-тъмна на цвят и не така гладка. Съответно и самите палачинки се получиха малко по-тъмни на цвят и се усещаха семките в тестото. Доста добре се получи и тази комбинация се хареса от всички :). Разбира се, може да използвате стандартно бяло брашно, или просто вземете по-финно смляно слънчогледово брашно, за да избегнете начилието на хрупкави семки. Ако сте настроени за експерименти действайте и ще се радвам да споделите крайния резултат.
Лесни палачинки със слънчогледово брашно и шоколад – Начин на приготвяне:
1.Разбиваме яйцата.
2.Към разбитите яйца добавяме прясното мляко.
3.Постепенно към течната смес добавяме брашното докато се получи хомогенна смес.
4.В тиган (най-добре е да е тиган за палачинки) разтопяваме малко краве масло.
5.Добавяме по два черпака от сместа в тигана (тук дозата зависи от диаметъра на тигана, който използвате. Преценете, така че като изсипете сместа тя да покрие равномерно цялата повърхност на тигана.) и печем равномерно и от двете страни на палачинката.
6. След като са готови, намазваме палачинките със шоколад, фъстъчено масло или сладко по ваш избор.
7.Завиваме ги на руло и нарязваме на малки хапки.
Надявам се рецептата да Ви е била интересна. Ще се радвам да споделите Вашите резултати в коментарите под статията.