Най-лесните боровинкови мъфини

Продукти:

  • 2 ч. ч. брашно;
  • 1ч. ч. захар ;
  • 1 бр. бакпулвер;
  • 1 щипка сол;
  • 1 ч. ч. кисело мляко;
  • 1/2 ч. ч. олио;
  • 1 бр. яйце;
  • сладко от боровинки;

Най-лесните боровинкови мъфини

С мъфините винаги може да се експериментира и да се направят най-различни варианти. В тази рецепта споделям един импулсивен вариант за много бързи мъфини със сладко от боровинки. С почти никакви продукти може да се измайсторят тези вкусни мъфини. Ако нямате сладко от боровинки може да използвате шоколад, плодове, или пък да направите солени мъфини. За тази рецептата въобще не се бях подготвила и буквало взех продуктите, който имах вкъщи и до последно не знаех какво ще се получи. Тъй като нямах нормално бяло брашно използвах бяло брашно от спелта, но имах точно за чаша и половина. Така че, допълних с една половика от пълнозърнесто брашно от спелта. Също така нямам специална тавичка за мъфини, от онези разграфените “гнезда”, така че просто сложих сместа за мъфини в хартиени формички, които поставих в тава, която предварително постлах с хартия за печене. Сложих хартията, тъй като винаги при слагането на места, успявам да капна извън формичките, а като има хартия винаги чистенете е в пъти по-лесно. Най-вече искам да кажа, че когато имаш желание за готвене, дори и да нямаш всички необходими продукти и материали пак ще се получи вкусно, а и най-хубавото, че ще се наслаждаваш на целия процес.


Начин на приготвяне

  1. Смесваме в купа – киселото мляко, яйцето, олиото и захарта.
  2. В отделна купа разбъркваме брашното, солта и бакпулвера.
  3. Към купата с течните съставки, постепенно добавяме брашното.
  4. Всичко се разбърква добре.
  5. Във формички за мъфини слагаме една супена лъжица от получената смес.
  6. След това слагаме по 1 чаена лъжица сладко от боровинки.
  7. Накрая завършваме с един много тънък последен слой от сместа, просто няколко капки.
  8. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-40 минути.

Надявам се рецептата да Ви е била интересна. Ще се радвам да споделите Вашите резултати в коментарите под статията.