Натурални бонбонки с ядки и фурми

Продукти:

  • 10 Фурми без костилка
  • 50 гр. Сурово кашу
  • 50 гр. Пекан орех ( американски орех )
  • 50 гр. Сушени червени боровинки
  • 1 с. лъжица Сусамов тахан
  • Кокосови стърготини

Натурални бонбонки с ядки и фурми без подсладители

Това са ми най-любимите бонбони в света. Идеални са за закуска или ако Ви се дояде нещо сладко през деня, но не искате да хапвате шоколад. Дават енергия, нямат никакви изкуствени подсладители и са невероятно вкусни. Имайте предвид, че липсата на шоколад не означава, че може да ядете неограничено количество от тях… доста са калорични, така че не трябва да се прекалява 🙂 От тези съставки получих около 15-16 бонбончета.


Начин на приготвяне

  1. Всички продукти (без кокосовите стърготини) слагаме в блендер и блендираме докато се получи лепкава каша.
  2. От кашата се оформят топчета, които се овалват в кокосовите стърготини.
  3. Слагаме за един час в хладилник, за да стегнат бонбонките.
  4. И това е! Супер лесно и невероятно вкусно.

Съветвам ви ако нямате мощен кухнески робот или блендера не Ви е много мощен да смелите съставките на порции. Аз сложих всичко на един път в блендера и милият доста се измъчи. Следващият път ще  направя смилането на порции и накрая ще смеся всичко в купа.

Надявам се рецептата да Ви е била интересна. Ще се радвам да споделите Вашите резултати в коментарите под статията.