Планиране на седмично меню

PDF ФАЙЛ ЗА ПО-ЛЕСНО ПЛАНИРАНЕ НА СЕДМИЧНО МЕНЮ

Изборът на здравословна храна е много по-лесен, ако отделим време за планиране. Лично аз се опитвам да планирам меню за цялата седмица напред и така знам какви продукти са ми необходими, за да приготвя храната, знам какво ще ям конкретен ден, знам и какво ще си взема за малка закуска между храненията. По този начин шансовете да изпадна в ситуация, в която съм гладна и се нахвърлям на всичко от хладилника и шкафа със сладките запаси е много малка.

Няма съмнение в това, че планирането на седмично меню ни помага да сме сигурни, че правим полезен избор, избягваме вредната храна и намаляваме шанса да преяждаме.

Поради тази причина създадохме седмичен планер на храненето. Идеята на планера е да ви помогне по-лесно да правите седмично меню. Може да разпечатате планера и да го попълвате за всяка седмица. Добра идея е да го поставите на видно място, за да се подсещате за плана си. В попълването на планера, може да се включат всички членове на семейството и така заедно да направите седмично меню.

Естествено е да не се придържаме към създадения план на 100%. Всичко се случва и има изненади. Но планирането, дори и да е груба идея, ще увеличи шансовете да се придържаме към плана, поне малка част от времето. Ще имаме по-осъзнат избор за храната, която ядем, по-лесно ще се справяме с чисто битовите неща, като пазаруване и не на последно място ще се доближаваме повече до едно балансирано и здравословно хранене без стрес и ограничения.


Свалете pdf планера за създаване на седмично меню