Салата Капрезе с цвекло

Продукти:

  • 1 глава Цвекло
  • 1 бр.Домат
  • Моцарела
  • Чесън
  • Магданоз
  • Зехтин
  • Сол
  • Босилек

Много обичам салата Капрезе, а този вид Капрезе е идеална за зимата, когато и без това доматите не са толкова вкусни. Цвеклото освен вкусно е и много полезно, така че винаги се опитвам да го включа в рецептите си. Ако искате може да премахнете домата от рецептата и да използвате само цвекло или да добавите и ябълка (дори и райска ябълка)…може да се експериментира по всякакъв начин.


Начин на приготвяне

  1. Цвеклото се обелва и измива. Нарязва се на шайби и се слага в тава. В тавата на дъното предварително сложих алуминиево фолио за печене.
  2. Нареждаме шайбите цвекло и отгоре слагаме малко зехтин, сол и нарязания чесън.
  3. Слагаме половин чаена чаша топла вода  в тавата и покриваме с алуминиево фолио.
  4. Пека на 250 градуса докато цвеклото стане готово. За да разбера кога е готово цвеклото правя проверка с вилица. Ако е омекнало и лесно минава вилицата през него, значи е готово.
  5. След като цвеклото е омекнало махам фолиото и го оставям да се запече още малко, за да хване коричка.
  6. Изваждам от фурната и оставям да изстине.
  7. През това време нарязвам домата и моцарелата.
  8. Подреждам в чинийка като редувам ред моцарела, ред цвекло и рeд домат.
  9. Накрая поръсвам с нарязан магданоз и босилек.

Надявам се рецептата да Ви е била интересна. Ще се радвам да споделите Вашите резултати в коментарите под статията.