Салата Капрезе с цвекло


Продукти:
Много обичам салата Капрезе, а този вид Капрезе е идеална за зимата, когато и без това доматите не са толкова вкусни. Цвеклото освен вкусно е и много полезно, така че винаги се опитвам да го включа в рецептите си. Ако искате може да премахнете домата от рецептата и да използвате само цвекло или да добавите и ябълка (дори и райска ябълка)…може да се експериментира по всякакъв начин. Ето рецептата за Салата Капрезе с цвекло:

Салата Капрезе с цвекло
Начин на приготвяне:
- Цвеклото се обелва и измива. Нарязва се на шайби и се слага в тава. В тавата на дъното предварително сложих алуминиево фолио за печене.
- Нареждаме шайбите цвекло и отгоре слагаме малко зехтин, сол и нарязания чесън.
- Слагаме половин чаена чаша топла вода в тавата и покриваме с алуминиево фолио.
- Пека на 250 градуса докато цвеклото стане готово. За да разбера кога е готово цвеклото правя проверка с вилица. Ако е омекнало и лесно минава вилицата през него, значи е готово.
- След като цвеклото е омекнало махам фолиото и го оставям да се запече още малко, за да хване коричка.
- Изваждам от фурната и оставям да изстине.
- През това време нарязвам домата и моцарелата.
- Подреждам в чинийка като редувам ред моцарела, ред цвекло и рeд домат.
- Накрая поръсвам с нарязан магданоз и босилек.
Надявам се рецептата да Ви е била интересна. Ще се радвам да споделите Вашите резултати в коментарите под статията.
