Шоколадови бонбони

Продукти:

 • 100гр. Натурален шоколад
 • 2 с.л. Кокосово масло
 • Лешников тахан
 • Кокосови стърготини
 • Лешници

Много вкусни и лесни домашни шоколадови бонбони. Често ми се прияждат шоколадови бонбони и много ми се искаше да си направя домашни, за да са поне една идея по-здравословни и да знам какво в тях. За приготвянето на рецептата използвах натурален готварски шоколад, но ако нямате такъв или не харесвате вкуса на тъмния шоколад може да използвате и млечен или какъвто имате под ръка.


Начин на приготвяне

 1. Начупваме шоколада на блокчета и го разтопяваме на водна баня. Как правя водна баня- стоплих вода на електрическата кана. След това прехвърлих вече топлата вода в тенджера, която сложих върху котлона. Сега може да сложите съда, в който ще разтопявате шоколада директно в тенджерата с топла вода. Аз предпочитам да отделям двата съда. Така че, сложих гевгир (или ако имате съд с решетка или дупчици, просто нещо, което да пропуска парата и да държи съда леко повдигнат в тенджерата) върху тенджерата с вряла вода и в гевгира сложих купичката с натрошения шоколад. През няколко минути разбърквах докато се разтопи шоколада. Това е водната баня за разтопяване на шоколад, връщаме се към рецептата .
 2. След като по-голямата част от шоколада е разтопен добавяме двете лъжици кокосово масло (ползвам най-обикновено студено пресовано кокосово масло).
 3. Разбъркваме докато шоколада и кокоса се смесят.
 4. След като се е получила еднородна, супер вкусна и ароматна смес, махаме от котлона и започваме да правим формичките за бонбоните.
 5. Аз използвам хартиени формички, подобни на тези за мъфини, но по-малки. Може да направите отливката както пожелаете
 6. Слагаме на дъното на формичката малко от разтопения шоколад.
 7. След това върху разтопения шоколад слагаме една чаена лъжица лешников тахан.
 8. Отгоре слагаме отново от разтопения шоколад.
 9. Завършваме като поръсим с натрошени лешници и кокосови стърготини.
 10. Слагаме формичките във фризера за няколко часа, за да стегне сместа.

След като бонбонките са стегнали ги изваждаме от фризера и дегустираме 😀

Надявам се рецептата да Ви е била интересна. Ще се радвам да споделите Вашите резултати в коментарите под статията.