Сладки картофи с гъби на фурна

Продукти:

  • 2 големи Сладки картофа;
  • 250гр. Печурки;
  • 2-3 Моркова;
  • Пресен лук;
  • Краве масло;
  • Сол на вкус;

Сладки картофи с гъби на фурна

Много лесна рецепта за сладки картофи (батат) с гъби запечени на фурна. Тази рецепта е готова за по-малко от час. Освен, че е много лесна и бърза, тя е и здравословна, по-ниско калорична, с богато съдържание на фибри и витамини.


Сладки картофи с гъби на фурна – Начин на приготвяне:

1.Измиваме, обелваме и нарязваме на едри парчета сладките картофи.

2.Измиваме и почистваме гъбите. Нарязваме ги на едро и ги слагаме в тавата при вече нарязаните сладки картофи.

3.Обелените и измити моркови, също се нарязват на едри парчета.

4.Добавяме нарязания преснен лук, маслото и солта.

5.Разбъркваме добре.

6.На дъното на тавичката изсипваме половин чаша вода.

7.Покриваме тавата с алуминиево фолио и печем така за 20 мин.

8.След това махаме фолиото, разбъркваме и допичаме за още 10-15 минути.

Ако желаете може да добавите и заливка от две яйца, сирене и кашкавал. Разпределяте я равномерно върху продуктите и запичате за още 10 минути. Така ще получите запеканка с хрупкава коричка.

Надявам се рецептата да Ви е била интересна. Ще се радвам да споделите Вашите резултати в коментарите под статията.