Супа от пресен чесън

Продукти:

  • 3 връзки пресен чесън;
  • 1 връзка пресен лук;
  •  2 ч. ч. прясно мляко;
  • 3 ч. ч. вода;
  • зеленчуков бульон;
  • 4 с. л. краве масло;
  • 3 с. л. брашно;
  • 1/4 връзка магданоз;
  • сол на вкус.

Продуктите са за 4 порции.


Супа от пресен чесън

Пресният чесън и пресният лук са витаминозни бомби, естествен антибиотик и източник на здраве. Пролетта е идеалното време да се възползваме от ползите на пресният чесън и пресният лук. Ето малка част от ползите за организма от консумацията на пресен чесън и пресен лук:

  • имат противовъзпалителна функция
  • намаляват холестерола
  • богати са на витамин C, A, B и K

Разбира се, ползите за здравето са далеч по-големи, ако се консумират в сурово съсътояние. Но и кратка термична обработка няма да елеминира твърде голяма част от полезните им вещества.

Супата от пресен чесън се получава доста бързо, така че е и иделано решение за бърз пролетен обяд. Вижте по-долу пълната рецепта за супа от пресен чесън.


Супа от пресен чесън

Чесънът и лукът се нарязват на ситно и се запържват в маслото.

Добавя се брашното и след като се запържи и то, се налива постепенно предварително затопленото мляко.

Сипват се чашите вода и се добавя зеленчуковият бульон.

Оставя се да къкри, докато супа се сгъсти.

Преди да свалите от котлона добавяте сол на вкус и ситно нарязания магданоз.

Надявам се рецептата да Ви е била интересна. Ще се радвам да споделите Вашите резултати в коментарите под статията.