Супа от пресен чесън
Продукти:
Продуктите са за 4 порции.
Супа от пресен чесън
Пресният чесън и пресният лук са витаминозни бомби, естествен антибиотик и източник на здраве. Пролетта е идеалното време да се възползваме от ползите на пресният чесън и пресният лук. Ето малка част от ползите за организма от консумацията на пресен чесън и пресен лук:
- имат противовъзпалителна функция
- намаляват холестерола
- богати са на витамин C, A, B и K
Разбира се, ползите за здравето са далеч по-големи, ако се консумират в сурово съсътояние. Но и кратка термична обработка няма да елеминира твърде голяма част от полезните им вещества.
Супата от пресен чесън се получава доста бързо, така че е и иделано решение за бърз пролетен обяд. Вижте по-долу пълната рецепта за супа от пресен чесън.
Супа от пресен чесън
Чесънът и лукът се нарязват на ситно и се запържват в маслото.
Добавя се брашното и след като се запържи и то, се налива постепенно предварително затопленото мляко.
Сипват се чашите вода и се добавя зеленчуковият бульон.
Оставя се да къкри, докато супа се сгъсти.
Преди да свалите от котлона добавяте сол на вкус и ситно нарязания магданоз.
Надявам се рецептата да Ви е била интересна. Ще се радвам да споделите Вашите резултати в коментарите под статията.