Сурови барчета с овесени ядки и фъстъчено масло
Продукти:
Сурови барчета с овесени ядки и фъстъчено масло
Сурови барчета с овесени ядки и фъстъчено масло…нещо като сникърс, но не съвсем.
Ако се чудите как може да разнообразите стандартните закуски с овесени ядки, може да пробвате тази лесна и здравословна рецепта.
Здравословна рецепта, в която се комбинират овесени ядки, орехи, тиквени семки, ленено семе, фъстъчено масло и млечен шоколад. Освен, че са вкусни, тези сурови барчета са доста хранителни и дават енергия за дълго време. Богата са на фибри и витамини.
Накратко ето някои от ползите на съставките в тези сурови барчета с овесени ядки и фъстъчено масло:
Овесените ядки-богати са на витамините B5, В1 и В9. Високо съдържание на минералите фосфор, магнезий, калий, желязо и мед. Високо съдържание на фибри, което е важно за поддържането на здрава храносмилателна система.
Орехи – Орехите съдържат омега 3- мастни киселини, манган, мед, желязо, фосфор и други важни вещества за нормалното функциониране на мозъка.
Ленено семе – Лененото семе е отличен източник на алфа-линоленова киселина (ALA), вид омега-3 мастна киселина, която е важна за здравето на сърцето. Важно е да приемаме натрошено или смляно ленено семе, за да може да се усвои от организма. Ако лененото семе не е смляно, то не се усвоя и само „преминава“ през организма ни. Най-добре е да смиламе лененото семе непосредствено преди консумация, за да се запазят повечето полезни качества.
Тиквени семки – В тиквените семки има голямо количество от витамините А, С, К, Е и витамини от В групата – В1, В2, В5, В6, В9.
След толкова ползи вече няма как да не изпробвате рецептата за сурови барчета с овесени ядки и фъстъчено масло. 🙂
Вижте две подобни рецепти за вкусни и лесни сурови бонбони и натурални бонбонки с ядки и фурми
Ето рецептата за сурови барчета с овесени ядки и фъстъчено масло.
Сурови барчета с овесени ядки и фъстъчено масло
1. Смиламе орехите, лененото семе и тиквените семки в блендер или в мелничка.
2.В голяма купа изсипваме смлените ядки и към тях добавяме овесените ядки като разбъркваме добре.
3.Към тази смес добавяме 4 супени лъжици фъстъчено масло.
4.Разбъркваме докато получим лепкава смес, нещо като меко тесто.
5.В правоъгълна тавичка слагаме хартия за печене и върху нея разстиламе равномерно лепкавата смес.
6.На водна баня разтопяваме млечния шоколад и след това го изсипваме върху блата от ядки и фъстъчено масло.
7.Слагаме във фризера за два часа.
8.След това изваждаме и нарязваме на малки парчета.
Надявам се рецептата да Ви е била интересна. Ще се радвам да споделите Вашите резултати в коментарите под статията.