Варена царевица

Продукти:

  • 4 царевици;
  • краве масло;
  • сол;

Варена царевица

Не мисля, че ще има по-кратка рецепта от тази за варена царевица. Дори се чудя от къде дойде и желанието за видео рецепта 😀 Все пак в един слънчев летен ден, като никога досега, се пробуди в мен желанието да хапна варена царевица. И защото никъде не може човек да си купи, не е като да има на всеки ъгъл и във всеки магазин и мол поне три щанда за варена царевица със всякакви вкусове, реших за по-лесно да си напарвя домашно сварена царевица.

В интерес на истината се оказва, че варената царевица има много ползи за организма ни. Ето изброени някои от тух: варената царевица е източник на диетични фибри, не съдържа глутен, високо съдържание на витамини от група B, още витамин C и витамин E. Също така варената царевица има завидно количество минерали като магнезий, манган, желязо, селен и цинк.

И една от любимите ми ползи от приготвянето на варена царевица у дома е аромата, с който се изпълва къщата. За мен той носи спомена от летата при баба ми, която редовно в огромна тенджера приготвяще завидни количества варена царевица.

И тъй като рецептата за варена царевица е известна на всички, поне се надявам да ви вдъхновя да си направите вкъщи тази семпла и напълно обикновенна рецепта за варена царевица… или да скокнете до мола и да си вземете една, две чашки варена царевица с пармезан, примерно :D.


Варена царевица

1.Царевицата се почиства и нарязва.

2.Слага се в дълбока тенджера и се покрива с вода.

3.Във водата се добавя масло и сол.

4.Оставяме да ври около 30 минути.

5.Изваждаме сварената царевица и намазваме допълнително с масло и осоляваме добре.

Надявам се рецептата да Ви е била интересна. Ще се радвам да споделите Вашите резултати в коментарите под статията.