Веган кюфтенца от цвекло


Продукти:
Веган кюфтенца от цвекло
Рецепта за малки, сладки розови веган кюфтенца от цвекло. Честно си признавам рецептата е малко импровизирана и спонтанна, но все пак се надявам да ви бъде ориентир и да ви вдъхнови и вие да приготвите тези веган кюфтенца от цвекло.

Рецептата за кюфтенца от цвекло се получава сравнително бързо, като най-бавната част е почистването и сваряването на цвеклото и картофите. Реално самото пържене на кюфтенцата от цвекло не отнема време. Може да спестите време, ако използвате вече готово сварено цвекло. В този вариант на рецептата използваме сурово цвекло.
Кюфтенцата за цвекло могат да бъдат и приготвени на фурна, но когато са пържени се получава много приятна хрупкава коричка, а от вътре остават мекички. Напомнят ми на фалавели 😀 Независимо дали са пържени или приготвени на фурна, кюфтенцата от цвекло са много вкусни. Стават чудесни и с добавка млечен сос.

Ето пълната рецепта за Веган кюфтенца от цвекло:
Веган кюфтенца от цвекло
Първо сваряваме цвеклото.
След това сваряваме картофите.
В голяма купа изсипваме свареното цвекло и сварените картофи.
Пасираме или намачкваме с вилица.
Добавяме ситно нарязания спанак.
Добавяме пресния лук, солта и олиото.
Накрая постепенно добавяме брашното и объркваме добре.
Оформяме малки топчица и пържим във фритюрник или в тиган. Всяко кюфтенце се пържи за около 2-3 минутки. След като станат готови кюфтенцата ги изваждаме и поставяме в чиния, в която сме сложили кухненска хартия, за да може да се отцеди излишната мазнина. Може да поднесем кюфтенцата от цвекло със ситно нарязан пресен лук и сос по избор.
Надявам се рецептата да Ви е била интересна. Ще се радвам да споделите Вашите резултати в коментарите под статията.

